LAJKU NAS :)
 • MESTO :

  Yoga studio Shiva Shakti, Braće Radovanović 36
 • DATUM :

  Nedelja, 21. decembar 2014.
 • Vreme :

  18.00 - 20.00
 • CENA :

  Besplatna radionica

Centar za mame poziva vas na besplatnu radionicu „Budi tu – kako najbolje pomoći i podržati voljene u borbi protiv raka“.

Mali broj ljudi danas može da kaže da ne poznaje nikoga ko ima ili je imao/la rak. Mnogi od nas ne znaju koje su prave reči koje treba uputiti dragima u situaciji kada obole od raka i kako ih najbolje podržati. Nekada nas osećanja mogu sprečiti da uradimo pravu stvar, a nekada neznanje o tome šta je obolelima najpotrebnije u tim trenucima. Uz to, ne bi trebalo zanemariti patnju ni potrebe porodice obolelih od raka, jer i oni, zajedno sa svojom dragom osobom, prolaze kroz jedan od najtežih perioda u životu.

10750420_749527695084418_9129100124330190059_o

Na radionici Centra za mame naučićete kako da prepoznate osećanja i potrebe obolele drage osobe, ali i svoja osećanja.

Na radionici ćemo razgovarati o sledećem:

• koje su najčešće psihološke reakcije, krize i faze u suočavanju sa malignom bolešću;
• kakva stručna psihološka pomoć i podrška postoji;
• važnost pomoći i podrške bliskih osoba;
• koje su poželjne, a koje pogrešne reakcije;
• šta je palijativno (hospis) zbrinjavanje;
• psihološka, socijalna i duhovna podrška terminalno obolelim osobama;
• uloga i značaj porodice i prijatelja

Radionicu održavamo u saradnji sa Centrom za palijativno zbrinjavanje i palijativnu medicinu “BELhospice” koja je prva specijalizovana dobrotvorna organizacija u Srbiji, osnovana 2004. godine. Palijativno zbrinjavanje je poboljšavanje kvaliteta života pacijenata i njihovih porodica koji se suočavaju sa bolešću opasnom po život, tako što sprečava i ublažuje patnju. BELhospice palijativno zbrinjava pacijente sa malignim bolestima u progresivnom, uznapredovalom stadijumu za koji je prognoza ograničena, na teritoriji Grada Beograda. Sve usluge BELhospice centra su besplatne, kako za pacijente, tako i za članove porodica. Finansiranje centra se obezbeđuje putem donacija i humanitarnih akcija.

Radionicu drže dr sci Tamara Klikovac, psihološkinja i porodična psihoterapeutkinja iz Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, osnivačka predsednica Srpske Asocijacije za psiho-onkologiju i predavačica na Filozofskom fakultetu u Beogradu na Katedra za kliničku psihologiju i diplomirani socijalni radnik Mijodrag Bogićević, koordinator za psiho-socijalnu podršku pri Centru za palijativno zbrinjavanje i palijativnu medicinu “BELhospice.”

Studio Shiva Shakti nalazi se kod Južnog bulevara i do njega vode autobuske linije 25, 26, 46 i 55. Sajt sa dodatnim informacijama o studiju je http://www.shivashakti.rs/

Zbog ograničenog broja mesta, molimo vas da se prijavite na centarzamame@gmail.com.

Mame sa bebama u naručju su dobrodošle!