LAJKU NAS :)
 • MESTO :

  Beogradski centar za ljudska prava BCHR Kneza Miloša 4, 11000 Beograd
 • DATUM :

  Subota, 16. mart
 • Vreme :

  16.00 -- 19.30
 • CENA :

  Besplatna radionica

Dule Srbije u saradnji sa Centrom za mame ugostiće dule iz Hrvatske koje su 2015. kao proizvod tromesečne akcije Ljudska prava u porođaju, osmislile ovu radionicu. Pre početka radionice, Centar za mame će podsetiti na rezultate istraživanja o stanju u porodilištima u Srbiji i rezultate svoje akcije Menjamo porodilišta.

Predsednica Hrvatskog udruženja dula Anita Budak i njena koleginica Katarina Škudar polaze od iskustva dula u Hrvatskoj koje su detektovale kao veliki problem nerazumevanje temeljnih ljudskih prava kako kod medicinskih radnika tako i kod trudnica. S obzirom da samo nabrajanje njihovih prava i dokaza o zastarelosti ali i štetnosti nekih bolničkih praksa nije dovoljno da se trudnice postaraju za sebe osmislile su ovu radionicu sa sveobuhvatnim informacijama.

Ljudska prava u porođaju - besplatna radionica za trudnice

Na radionici “Ljudska prava u porođaju”, trudnice i sve zainteresovane žene imaće priliku da nauče više o društvenom, emotivnom i fizičkom položaju žene tokom porođaja u našem zdravstvenom sistemu. Pokušaćemo da odgovorimo na pitanje kako fokus vratiti na ženu – porodilju kao aktivnog učesnika u porođaju.

Edukacija koja je celovita u informacijama o porođaju, koja uključuje sve aspekte fiziologije, preko praksi koje su naučno dokazano korisne do emotivnog stanja porodilje ali i njene okoline, i na kraju, efikasnog načina komunikacije sa medicinskom i ostalom podrškom tokom porođaja je najbolja priprema za porođaj. Tako osnažene, žene imaju mogućnost da ostvare dobro iskustvo na porođaju i uđu u majčinstvo na dobrim temeljima.

Ulaz je slobodan. Zbog ograničenog broja mesta, obavezne su prijave putem dulesrbije@gmail.com.

Voditeljke dule Anita Budak i Katarina Škudar, obe majke po tri devojčice, otvoriće vam nove mogućnosti zbog koji ćete, kada ih budete uzele u obzir, preispitati tradicionalno viđenje porođaja.