LAJKU NAS :)
 • MESTO :

  Braće Radovanović 36
 • DATUM :

  Subota, 30. januar 2016.
 • Vreme :

  17 - 19 sati
 • CENA :

  Besplatna radionica

ALT: "mocna mama srecna mama"

 

Centar za mame poziva vas na besplatnu radionicu „Moćna mama = Srećna mama”.

Bebi treba 9 meseci da bude spremna da se rodi. Mami, da postane mama i počne da uživa u toj ulozi često treba mnogo više vremena.

Sa rođenjem deteta uvećavaju se sve radosti, ali i svi strahovi i nesigurnosti. Život postaje intenzivniji, sve se menja i ubrzo dani počinju isuviše da liče jedni na druge.

Žudiš za komunikacijom koja se ne svodi samo na “gu-gu, ga-ga”, a istovremeno osećaš krivicu zbog toga? Svakog dana se pitaš kako ćeš sve postići i šta prvo da uradiš kad beba zadrema?

Pitaš se da li grešiš i gde, da li je okej što želiš vreme za sebe, da li je u redu što ti se mnogo vraća na posao, da li je u redu što ti se uopšte ne vraća na posao? Slušaš glas svog unutrašnjeg kritičara koji preuveličava sve mane i otežava ti da veruješ u sebe. Ta borba sa sobom, sa svojim željama i očekivanjima društva, sa potrebom da postigneš i budeš sve, sa frustracijom koju nosi to što ne možeš da budeš sve, to je posebna atmosfera, posebna kategorija u ormaru ženskih tema.

Osećaš da si majka i žena od karijere, supruga i ćerka, prijateljica, podrška, ona kojoj uvek fali par ruku i po neki prostor praznine u danu, da udahne i oseti život.

Nekada nam bude lakše kada vidimo da se i druge majke nose sa istim pitanjima, kada možemo nekom da ispričamo gde smo, što neko može da nam pruži prostor, tišinu i predah da iskažemo sve što u toku dana guramo pod tepih. Ova radionica je taj prostor za iskren, otvoren i dubok razgovor o tome:

– iz kojih sve uglova posmatramo sebe i kako da odaberemo ugao kojim same sebi dajemo podršku i čvrst oslonac i poverenje
– kako da budemo same sebi na prvom mestu (jer niko nije srećan kad mama nije srećna)
– kako prepoznati, prihvatiti i transformisati svoje sumnje, strahove, barijere, osećaj krivice, glas koji govori da nismo dovoljne ili dovoljno dobre
– kako da istinski uživamo u majčinstvu
– kako da razvijemo taj fini osećaj za to koliko vremena i u kakvim aktivnostima treba da provedemo sa decom

Ova radionica će ti pomoći da vidiš sebe u najlepšem svetlu, onako kako te tvoje dete vidi, da poštuješ, voliš sebe i brineš o sebi, onako kako brineš o svojoj deci, da osećaš svoje mesto, svoju vrednost i svoj doprinos, bez obzira na padove, negativne emocije, na trenutke ili periode zbunjenosti, besa i očaja. Ovde mama postaje moćna, jasna, sigurna i svoja.

Radionicu vodi Dragana Zmijanac, samohrana mama dva dečaka – dvoipogodišnjeg Vuka i šestomesečnog Vala, preduzetnica, partnerka u organizaciji Startit koja je doprinela da u Srbiji više stotina mladih ljudi počne da se bavi tehnološkim preduzetništvom i privuče gotovo 2 miliona evra međunarodnih investicija, kao i da ostvari prvu uspešnu domaću Kickstarter kampanju kojom je prikupila sredstva za obrazovanje mladih za rad u IT industriji i smanjenje nezaposlenosti. Dragana razvija programe podrške za žene koje žele da igraju na veliko.
Studio Shiva Shakti nalazi se kod Južnog bulevara i do njega vode autobuske linije 25, 26, 46 i 55. Izuvanje u joga studiju je obavezno.

Zbog ograničenog broja mesta, molimo vas da se prijavite na centarzamame@gmail.com.

Mame sa bebama u naručju su dobrodošle!