LAJKU NAS :)
 • MESTO :

  Barutana br. 4, Niška tvrđava
 • DATUM :

  1. april
 • Vreme :

  12 sati
 • CENA :

  Besplatna radionica

Kakva je pozicija žena – rukovodilaca u društvu? Kako izgleda život „u kulturi” u zemlji u kojoj se za ovu oblast odvaja manje od 0,7 % državnog budzeta? Koliko je teško i izazovno voditi jednu instituciju kulture?

Takođe, govorićemo o tome koliko je važno da kulturni sadržaji budu svakodnevni deo naših života. Učiniti kulturu svakodnevnim delom života mnogo je jednostavnije nego što nam se čini i ne postoji opravdanje da sebi ili svojim najdražima uskratimo ta mala zadovoljstva i priliku da nas istorija, kultura, i umetnost inspirišu i obogate.

Radionica u Nišu: Kultura kao deo svakodnevice

Posebnu pažnju posvetićemo deci i njihovoj potrebi da od najranijih dana dobijaju kvalitetne inpute i stimulacije iz kulturnog okruženja. Kako to utiče na njihovu kreativnost i maštu, pokazaćemo kroz primer i kratke vežbe koje ćemo organizovati na samoj radionici.

Radionicu će voditi Elena Vasić Petrović – konzervatorka, diplomirana inženjerka arhitekture, direktorka Zavoda za zaštitu spomenika kulture Niš, dobitnica najprestižnije evropske nagrade iz oblasti zaštite kulturnog nasleđa, osnivačica časopisa „Stubovi baštine” i „Fondacije arhitekta Aleksandar Radović” i, što joj je najvažnije, mama jedanaestogodišnje Mine.

Ona će govoriti iz svog životnog iskustva o tome kako je određivala svoje prioritete i snalazila se u podeljenim ulogama između roditeljstva i karijere.

Uradićemo i neke vežbe sa decom radeći na njihovoj kreativnosti i mašti, tako su mame sa decom dobrodošle.

Radionica će biti održana 1. aprila u 12 sati u prostorima Barutane br. 4 u Niškoj tvrđavi.

Prijave su poželjne na nis@centarzamame.rs