• MESTO :

  Aerobik i fitnes klub NIA
 • DATUM :

  18. mart
 • Vreme :

  12 sati
 • CENA :

  Besplatna radionica

Radionica u Nišu: Uticaj i efekti vežbanja na zdravlje žene

Centar za mame Niš poziva vas na besplatnu radionicu Zdravstvena komponenta vežbanja – uticaj i efekti vežbanja na zdravlje žene.

„Zdravstvena komponenta vežbanja je osnovni cilj rekreativnih programa. Koliko i u kojoj meri neki od programa (pilates, plesni aerobik, funkcionalnio trening) utiču na motoričke, emocionalne, morfološke funkcije ženskog organizma, predstavlja i predmet mog teorijskog i istraživačkog interesovanja.

Mnoga istraživanja domaćih i stranih autora ukazuju na ostvarivanje pozitivnih efekata vežbanja kao preventive kod osteoporoze, normalnog funkcionisanja mnogih organskih sistema, uspostavljanje hormonalnog balansa (preko 100.000 parova u Srbiji čeka na vantelesnu oplodnju), redukciju telesne težine i smanjenja procenta masnog tkiva, kvalitetnije organizovanje slobodnog vremena čime se poboljšavaju funkcionalne sposobnosti organizma, povećanje pokretljivosti u zglobovima, boljoj cirkulaciji, poboljšanje opšteg raspoloženja, otklanjanje stresa, itd.

Poslednjih godina je primetno veće interesovanje trudnica za uključivanje u neke od programa vežbanja, kao i mama koje žele da sa svojim bebama nastave da dolaze na treninge. Uključivanjem u grupne programa rekreativnog vežbanja, ostvaruje se još jedan vid socijalizacije, kroz druženje i razmenu iskustava.”

Nataša Nikić, profesorka fizičke kulture, vlasnica i ujedno instruktorka aerobika u svom klubu NIA, održaće predavanje o tome koliko je važno za ženu da bude fizički aktivna.

Na ovoj radionici uradićemo neke vežbe sa bebama i decom, tako da su dobrodošle mame sa decom.

Radionica će biti održana 18. marta u 12 sati u prostorima aerobik i fitnes kluba NIA.
Mame sa decom su dobrodošle.
Prijave poželjne nis@centarzamame.rs