• MESTO :

    Vrtića Casa dei bambini, Dobrička ulica 3a, Niš
  • DATUM :

    28. januar 2017.
  • CENA :

    Besplatna radionica

Radionica u Nišu

Centar za mame i borba za prava mama nastavljaju da se šire Srbijom. Ponosne smo što je, posle ogranka u Šidu, Centar za mame od sada i u Nišu. Pozivamo vas na prvu besplatnu radionicu Centra za mame u tom gradu „Žena, majka i sve njene druge potrebe“.

„Živimo u vremenu koje je dovoljno teško za ženu, pa bi bilo svrsishodno razmisliti postoje li korisniji načini ponašanja da se postigne balans ciljeva. Često su uloge žene određene preuzetim navikama i očekivanjima, a manje svešću o samoj sebi i svojim željama. U čemu je specifičnost kolektivne predstave majke u Srbiji ? Kvaliteti i uloge žene su mnogostruki i individualno specifični. Preterana identifikacija isključivo sa jednom ulogom ili vrednošću dovodi do osećanja nezadovoljstva i rastrzanosti. Kako sve to razumeti i razvijati u oblikovanju svoje lične životne priče? Možemo li se osećati dobro kao majka, supruga, domaćica, kćerka, poslovna žena, a istovremeno proširivati svoju sferu moći i vrednosti ? Kada, koliko i na koji način možemo da se oslobodimo granica svojih uloga i biti ono što želimo od sebe u tom trenutku? Ko je davalac svih tih stvari? Putovanje do cilja je dug proces i dobro je istovremeno znati šta je to što nas pokreće i usmerava, ali i usporava i blokira. Koje osobine, modele ponašanja i uvide je poželjno razvijati da bismo se osećale ispunjenije? “

Psihodinamska psihoterapeutkinja spec. med. psihologije Snežana Kitanović podeliće svoje iskustvo kao roditelj i žena sa punim radnim vremenom, kako se ona snašla u podeljenim i raznovrsnim ulogama savremenog doba koje prate jednu ženu i majku.

Ovo je prva radionica Centra za mame u Nišu, udruženja građana koja se zalaže za radna prava mama, organizuje besplatne treninge i radionice, umrežuje i podržava mame i promoviše zdrav i aktivan stil života. Vizija Centra za mame je Srbija u kojoj mame nisu diskriminisane, gde je njihov značaj za zajednicu i društvo prepoznat i gde svaka mama ima mogućnost da ostvari svoj pun ljudski potencijal. Niš je treći grad koji je dobio svoj Centar za mame, posle Beograda i Šida, a zahvaljujući entuzijazmu Natalije Mladenović Filipović, koordinatorke Centra za mame Niš.

Ovu radionicu je podržao je Centar za edukaciju iz psihodinamske psihoterapije, Niš. Koautorka radionice Aleksandra Petrović, psihodinamska psihoterapeukinja, spec. psihijatrije.

Radionica će biti održana 28. januara u 12 časova u prostorijama vrtića Casa dei bambini u Dobričkoj ulici 3a, iza zgrade Banovine. Mame sa decom su dobrodošle. Prijave poželjne na nis@centarzamame.rs.