Mama programira

Gotovo 800 mama iz cele Srbije prijavilo se za besplatan program Mama programira – prvu onlajn školu programiranja za mame. Tokom tromesečne onlajn obuke, mame kroz tutorijale i rad s mentorima, uče da programiraju i vladaju HTML, CSS i Java Script programskim jezicima. Program se sprovodi uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i u saradnji sa Krojačevom školom veb dizajna i veb programiranja. Program je namenjen mamama koje u neformalnom obrazovanju vide šansu da svoja dosadašnja znanja oblikuju ili razviju, kao i onima koje razmišljaju o promeni poziva i prelasku u IT prasku.

Tim Centra za mame imao je težak zadatak da od velikog broja prijavljenih izabere 20 mama koje će biti polaznice prvog kruga obuka. Zbog ogromnog interesovanja, planiramo da nastavimo za daljim razvijanjem ovakvih i sličnih programa, te koristimo ovu priliku da pozovemo IT kompanije, kojima je ovakav kadar najpotrebniji, da nam se jave i da zajednički definišemo dalje programe obuka koje bismo mogli dalje da ponudimo mamama.

Mame koje uspešno završe sva tri kursa, imaju mogućnost da besplatno dobiju i kurs za WordPress platformu koja je danas jedna od najčešće korišćenih za izradu prezentacionih sajtova za potrebe lokalnih preduzeća i malih biznisa.