Regionalna konferencija o ženskom preduzetništvu Srbije i Republike Srpske

ALT: Regionalna konferencija o ženskom preduzetništvu Srbije i Republike Srpske

 

Prva regionalna Konferencija o ženskom preduzetništvu u Beogradu ima četiri osnovna cilja:

 

  • da ohrabri žene da se otisnu u preduzetničke vode

 

  • da podstakne dijalog svih relevantnih subjekata u društvu o trenutnom stanju i perspektivama ženskog preduzetništva

 

  • da utiče na kreiranje povoljnog poslovnog ambijenta i okruženja za razvoj ženskih preduzeća, promovisanje rodne ravnopravnosti i veće učešće žena u procesima ekonomskog odlučivanja

 

  • da pomogne umrežavanju preduzetnica iz Srbije, Republike Srpske i regiona

 

Aktuelno stanje i perspektiva ženskog preduzetništva, finansiranje i kreiranje povoljnog poslovnog ambijenta, ključni izazovi za ekonomsku održivost ženskih preduzeća, samozapošljavanje, unapređenje poslovanja malih i srednjih preduzeća u vlasništvu žena na nivou lokalnih zajednica, kao i stručno osposobljavanje i povezivanje preduzetnica sa sličnim mrežama u Srbiji, regionu i Evropi, neke su od teme na kojima se govori na konferenciji.

 

Svoja iskustva, znanje i mišljenja, osim mnogobrojnih uspešnih preduzetnica, dele i potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović, potpredsednica vlade i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički, guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković, ministar privrede Željko Sertić, kao i ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić.

 

Organizatori konferencije koja se održava 11. aprila 2016. u Beogradu su nevladine organizacije: Spektar, Jelek, Korak dalje i Centar za mame, uz tehničku podršku Balkan media tima.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *