Uključi se u našu akciju darivanja Mama mami

Drage mame, pozivamo vas da se uključite u našu akciju darivanja mama koje žive u Materinskom domu u sklopu Centra za zaštitu dece, odojčadi i omladine u Beogradu.

Materinski dom je utočište za trudnice i majke dece do godinu dana koje nemaju gde da odu. Neke majke su maloletne, neke su razvedene, neke su žrtve nasilja u porodici, a neke su ugrožene na drugačiji način. Svakoj od njih su potrebne pomoć, pažnja i podrška jer ih od svojih najbližih nisu dobile.

Zato vas pozivamo da im za predstojeće praznike pošaljete poklon. Taj poklon može biti nešto čemu biste se i vi obradovale – kozmetika, garderoba, knjiga, nakit, slatkiši….

Ali važno je da poklon bude namenjen isključivo njoj, Mami!

Uz poklon, molimo vas da napišete i poruku sa rečima ohrabrenja; značiće joj!

#Mamamami

Poklon pošaljite direktno u Materinski dom na adresu Zvečanska 52, Beograd. Molimo vas da na ambalaži za slanje paketa napišete Mama mami, kao i da poklon, kada se izvadi iz ambalaže za slanje, bude zapakovan kao poklon.

Kako bi se ova poruka čula što dalje, fotografišite poklon pre slanja i podelite ga na društvenim mrežama tako što ćete post podesiti na public, koristeći hashtag #MamaMami.

Materinski dom je otvoren 1970. godine, a prve štićenice su bile mlađe devojke, uglavnom studentkinje i učenice iz unutrašnjosti, koje su ostale u drugom stanju. Roditelji su im okretali leđa jer je vanbračno dete bilo velika sramota i neoprostiva greška. I danas je mnogo maloletnih, ali ima i udatih, razvedenih, žena koje su ostavile neke živote za sobom. Godišnje, kroz Materinski dom prođe oko 40 majki ili trudnica.

Svaka mama koja živi u Materinskom domu ima svoju životnu priču, tešku i bolnu. Pozivamo vas da im zajedno ulepšamo praznike.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *