Održan prvi Bazar mama preduzetnica

 Prvi bazar mama preduzetnica u Srbiji, Bazar Poslovna mama održan je u subotu, 26. aprila u atrijumu tržnog centra Delta City, u okviru koga je više od 20 mama predstavilo svoje kompanije i prodavalo ručno rađene proizvode. Za svakoga se tamo našlo ponešto. Mame su izlagale najrazličitije stvari, od nameštaja, kolača, igračaka za decu, garderobe za decu i odrasle, platnenih pelena, do nakita, kozmetike, kursa joge, profesionalnog šminkanja, ponuda za učenje jezika i ponuda za putovanja. Posetioci koji do sada nisu isprobali neke od ovih proizvoda, imali su priliku da se upoznaju sa njima, a oni koji ih jesu isprobali, upoznali su se sa sjajnim ženama koje su proizvode osmislile.

„Potrebna je velika hrabrost da se započne biznis, a žene, posebno mame, oduvek je krasila ta osobina. Bazar Poslovna mama slavi upravo tu hrabrost i povezuje i podržava preduzetnice u svim fazama njihovog poslovanja“, ističe Jovana Ružičić, direktorka Udruženja građana Centar za mame.

Pored toga što je bio prilika za upoznavanje preduzimljivih i izuzetnih mama, ovaj Bazar je bio prvi korak ka formiranju zajednice mama preduzetnica koje će se međusobno podržavati i udruživati. Takođe, Bazar je bio odlična prilika za potencijalne preduzetnice da upoznaju one koje su već krenule u realizaciju svojih ideja. Materinstvo nije prepreka za poslovna postignuća, već, naprotiv, podstrek i prava motivacija. Za to nema boljeg dokaza od uspešnih mama preduzetnica koje su izlagale na Bazaru.

Udruženje građana Centar za mame, u saradnji sa tržnim centrom Delta City i uz podršku Balkan Štanda, organizovalo je Bazar sa ciljem da se promovišu mame preduzetnice, kao i da im se omogući bolje međusobno povezivanje i napredovanje, ali i da se osnaže i neke nove mame da preuzmu inicijativu i pokrenu sopstveni biznis.

Centar za mame je udruženje građana koje se zalaže za radna prava mama, organizuje besplatne treninge i radionice i promoviše zdrav i aktivan stil života. Vizija Centra za mame je Srbija u kojoj mame nisu diskriminisane, gde je njihov značaj za zajednicu i društvo prepoznat i gde svaka mama ima mogućnost da ostvari svoj pun potencijal.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *