Drugi rođendan Centra za mame

Pre dve godine, Centar za mame je organizovao svoju prvu aktivnost!
Na njoj se pojavila samo jedna mama – Vesna Ružičić, mama osnivačice Centra za mame, Jovane Ružićić. Ona je podržala, kako se tada činilo, ludu ideju svoje kćerke jedinice da pokrene organizaciju koja će se zalagati za prava mama u Srbiji.

Od 7. juna 2012. godine do danas, organizovali smo preko 30 besplatnih aktivnosti za preko 2000 mama; dali smo preko 300 besplatnih pravnih saveta o radnom pravu; pokrenuli smo (sa još dva udruženja) kampanju P/b/ravo za mame kojom se zalažemo za isplatu plata porodiljama bez kašnjenja, za rasterećenje privrede suvišnih finansijskih i administrativnih troškova i za direktno preuzimanje odgovornosti za porodilje od strane države; organizovali smo Bazar Poslovna mama koji promoviše mame preduzetnice, i dr.
Mediji i stručna javnost prepoznali su Centar za mame kao glas mama u Srbiji.

U narednih par meseci planiramo pokretanje socijalnog preduzeća. Za sada je Centar za mame 100% volonterska organizacija koja svoje aktivnosti sprovodi bez finansijskih sredstava.
Hvala vam na svoj podršci koju nam dajete, hvala vam što prepoznajete potrebe mama u Srbiji i što se, zajedno sa nama, borite za njihova prava!

Srećan nam rođendan!