Centar za mame na treningu u Izraelu

“Ekonomsko osnaživanje žena” naziv je internacionalne radionice u Izraelu kojoj trenutno prisustvuje Centar za mame. Predstavnice pojedinih organizacija imaju priliku da sa organizatorima istražuju različite aspekte preduzetništva, stvaranja prihoda i zapošljavanja. Trening podrazumeva aktivno učestvovanje u različitim aspektima planiranja, razvoja i upravljanja malim preduzećima na efikasan i profitabilan način.

unnamed (1)
„Znanja koja ovde stičem jako su nam važna i neizmerno će pomoći oko formiranja socijalnog preduzeća i modnog brenda za trudnice koje Centar za mame uskoro pokreće. Pored toga što nas savetuju i na dobrim primerima nam pokazuju kako da budemo bolje preduzetnice, uče nas i tome kako da umrežimo žene i kako da ih na najbolji mogući način podržimo“, kaže Jovana Ružičić, direktorka Centra za mame koja prisustvuje treningu zajedno sa ženama iz još 14 zemalja.

Zajedno provodeći vreme sa ovim ženama, što na treninzima, što posle njih, Jovana ima dosta prilika da razgovara sa njima, da razmenjuje iskustva i, kako kaže, “nema veze odakle dolazimo, jer neki problemi sa kojima se žene susreću zajednički su za čitav svet”.
Jedan od zaključaka tih razgovora je i da su mamama svugde potrebni centri koji bi im pomagali oko pravnih, psiholoških i raznih drugih pitanja, te je ovo prvi korak ka internacionalizaciji Centra za mame.

unnamed

Centar za mame je organizacija koja se aktivno zalaže za prava mama i jako je zahvalan ambasadi Izraela u Beogradu koji ju je kao takvu i prepoznao.
Centar za mame se još zahvaljuje izraelskoj Agenciji za internacionalni razvoj i saradnju pri izraelskom ministarstvu spoljnih poslova, Internacionalnom trening centru Golda Meir Mount Carmel koji održava treninge za žene iz Afrike i Azije angažovane u društveno korisnim poslovima, kao i Ženama Ujedinjenih nacija (UN WOMEN).

 

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *