Susret Centra za mame sa Ženskom federacijom za svetski mir

Mnogi kažu da kada bi žene preuzele rukovodeća mesta i uloge u zemljama širom sveta, nastao bi mir na zemlji. Mi nismo potpuno sigurni u to, ali znamo da bi veće učešće žena u politici, kulturi i nauci svakako doprinelo povećanju blagostanja, jednakosti i sreće na planeti.

U tom duhu, direktorka Centra za mame, Jovana Ružičić, sastala se u Beogradu sa Dr Lan Young Moon, emeritus predsednicom  Ženske federacije za svetski mir. Cilj Ženske federacije za svetski mir je da podstakne žene da se aktivno uključe u procese promovisanja mira u svojim zajednicama i u svetu. Organizacija postoji od 1992. godine, a mrežu organizacije čine članovi u 143 zemlje. Korejski ogranak, kome pripada i Dr Lan Young Moon, ima preko 60 000 članova.

unnamed
Tokom svog trodnevnog boravka u Beogradu, Dr Lan Young Moon sastala se sa ljudima i organizacijama koje su prepoznate kao lideri u našoj zajednici. Tim Centra za mame je izuzetno počastvovan što je i njemu pripala čast da predstavi svoju organizaciju.

 

Dr Lan Young Moon je podelila sa našom direktorkom iskustva razvijanja organizacije, kao i projekte na kojima su do sada radile. Obe su se saglasile da su mnogi od izazova sa kojima se žene u svetu sreću slični i da zajedničke inicijative mogu doneti sjajne rezultate za žene širom sveta.

 

Dr Lan Young Moon pohvalila je rad tima Centra za mame i oduševila se inovativnošću nekih od inicijativa koje je Centar pokrenuo. Razgovor se završio dogovorom da je razmena znanja i iskustava tek počela.

 


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *