Nek se vaš glas čuje, učestvujte u istraživanju o iskustvima na porođaju

woman-376754_1280

 

 

Centar za mame vas poziva da učestvujete u istraživanju “Sloboda Rađanju – Istraživanje o iskustvima žena na porođaju u Srbiji” kojim želimo da saznamo kakva su bila iskustva žena koje su se porodile u našoj zemlji.

 

Isto istraživanje se u ovom trenutku, pored Srbije, sprovodi u Makedoniji, Bosni i Hrvatskoj, sa ciljem da se dobije detaljnija slika o uobičajenoj praksi u toku porođaja na teritorijama ovih zemalja.

 

Istraživanje je deo regionalne akcije “Sloboda rađanju”koja će trajati od 1. marta do 8. marta 2015. godine, čiji je cilj da skrene pažnju javnosti na prava žena na porođaju, kao i na važnost dobre komunikacije između osoblja i porodilja tokom porođaja. Dugoročni cilj akcije je pretvaranje porodilišta u prijatelje majki. Akciju je pokrenulo desetak udruženja iz država Balkana, a organizacije koje učestvuju iz Srbije, pored Centra za mame, su Udruženje babica Srbije i Dule Srbije, kao i inicijative Mati.rs i Tvoj porođaj.

 

Hvala Vam na spremnosti da odvojite oko 7 minuta za učestvovanje u ovom važnom istraživanju.

 

Rezultati će biti objavljeni u prvoj nedelji marta na sajtu Centra za mame.Pozivamo vas da pratite hashtag na društvenim mrežama #SlobodaRadjanju i da se informišete o dešavanjima u okviru akcije u Vašem gradu.

 

Molimo Vas da Vaše odgovore zasnivate na iskustvu koje ste imale u toku poslednjeg porođaja. Molimo Vas da otvoreno odgovoritena pitanja – odgovori su potpuno anonimni i koriste se samo za statističku obradu podataka.

 

Unapred vam hvala na odvojenom vremenu.

 

Istraživanje se nalazi ovde.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *