Slatki tramping u Šidu

ALT: "slatki tramping"
Ogranak Centra za mame u Šidu organizovao je “Slatki tramping”,  jednu možda pomalo nesvakidašnju aktivnost; sasvim je moguće da su to bile i prve mame u Srbiji koje su razmenjivale kolače na ovaj način. Koordinatorka Centra za mame u Šidu Jelena Kovinčić nada se da će ovih jedanaest Šiđanki biti inspiracija drugim mamama da se organizuju i pomognu jedna drugoj:

“Celu ovu priču nazvale smo “Slatki tramping”, jer je definitivno u pitanju razmena, i to slatkih poslastica – novogodišnjih kolača. Svaka mama koja je želela da bude deo ove pametne igre trebalo je da napravi jednu (ili više, po želji) vrstu kolača i da ih donese na ovu razmenu. Kada smo se okupile, izbrojale učesnice, sve kolače smo podelile sa tim brojem i počele razmenjivanje.“

Zaključak: Svaka mama je napravila po jednu vrstu kolača, a kući je odnela po 12 vrsta kolača na istoj onoj tacni na kojoj je maločas stajala samo jedna vrsta.

“Ideja kao ideja je vrlo zanimljiva, ali verujte, kada  vidite vašu tacnu punu različitih, šarenih kolača – vaše oduševljenje, kao i radost  vaše porodice je potpuno”, kaže Jelena.

Ovaj događaj omogućila je poslastičarnica “Dramast” iz Šida, koja je ustupila prostor za “Slatki tramping” i koja je donirala jednu tacnu kolača baki koja već godinama odgaja svoju unuku umesto njene mame, a nije u mogućnosti da je obraduje ovakvim slatkišima.

 

“Slatki tramping” pokazuje da je žensko zajedništvo više nego moguće, kaže koordinatorka Centra za mame u Šidu: “Ne samo da smo svojim rukama pomogle jedne drugima i bile podrška jedna drugoj, nego smo dokazale da je dovoljno samo malo volje da se osećamo delom grupe mama koje mogu biti međusobni oslonac i pomoć, kada je najpotrebnije.”

ALT: "slatki tramping"

ALT: "slatki tramping"

ALT: "slatki tramping"

 


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *