Besplatni UZ pregledi dojki za mame u Šidu

ALT: "besplatni UZ pregledi dojki za mame"

Sve mame u Šidu, a pogotovo one preko 40 godina, od 13. januara 2016. godine imaju pravo besplatan UZ pregled dojki u šidskom Domu zdravlja. U vreme kada se svakodnevno donira pomoć ljudima i ustanovama, kada se humanost testira više nego ikada, Centar za mame Šid je uspeo da dobije potvrdu da humanost nije samo ideja u jednom smeru.

 

“Uzevši u obzir crnu statistiku o broju žena koje umiru od raka dojke, kao i činjenicu da većina žena ne odlazi na redovne preglede dojki, odvažile smo se da zamolimo za pomoć. Obratile smo se direktoru Doma zdravlja u Šidu, sa molbom da odobri besplatne ultrazvučne preglede dojki za sve mame koje žele da iskoriste ovu priliku, a pogotovo one preko 40 godina starosti, kako iz Šida, tako i iz sela šidske opštine”, kaže koordinatorka Centra za mame u Šidu Jelena Kovinčić.

 

Direktor Doma zdravlja Šid, Dr Krsto Kureš i Dr Živadinka Pavlović Kaštelan, odlučili su da izađu u susret ovom predlogu i da odobre po jedan besplatan pregled svake srede, tokom cele 2016.godine. Bez dodatnih ulaganja, bez finansijske obaveze trećih lica, dva odgovorna i humana zdravstvena radnika, dokazala su šta jeste i šta treba da bude važno – da smo tu jedni za druge, posebno za mame, stubove svake porodice i svakog društva.

 

Ovo je dokaz da se zaista može pomoći kada postoji dobra volja i onda kada se to čini nemoguće, na mestima gde su potrebni različiti vidovi podrške mamama.

 

Sve mame sa teritorije opštine Šid mogu se javiti koordinatorki Centra za mame Šid Jeleni Kovinčić u inbox na njenom FB profilu i rezervisati svoj termin za besplatne ultrazvučne preglede, koji počinju od 13. januara 2016.godine.

 

Svake srede u 11.30, jedna mama može doći na pregled i bez ikakvih troškova učiniti nešto korisno za sebe i svoje zdravlje. Svaka mama će pre odlaska na pregled dobiti papir-uputnicu od koordinatorke ove akcije Jelene Kovinčić koordinatorke, kako bi služba Doma zdravlja znala da mama dolazi na pregled u okviru akcije Centra za mame.

 

Koordinatorka Centra za mame u Šidu Jelena Kovinčić smatra da ne postoji razlog da se ovakva akcija ne organizuje u svim gradovima Srbije.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *