Nove aktivnosti i radionice za mame u Šidu

Nove aktivnosti i radionice za mame u Šidu

 

Nova radna sezona Centra za mame Šid donosi nove planove i aktivnosti za sve mame u Šidu.

 

Svi planovi vezani su za edukaciju, odmor i zabavu naših dragih mama. Započećemo ovu sezonu radionicom „Sve što znamo i sve što ne znamo o dentalnoj higijeni”, koja je namenjena trudnicama i majkama male dece. Radionicu će voditi dr stomatologije Dubravka Milanković iz Šida. Ona će upoznati prisutne mame sa brojnim predrasudama vezanim za održavanje dentalne higijene u trudnoći, kao i sa raznim savetima i načinima kako sačuvati zdravlje zuba dok čekamo bebu. Takođe, biće reči i o pravilnoj nezi zuba male dece u periodu kada zubići rastu.

 

Centar za mame Šid organizuje i radionicu o zdravlju dojki žena, pre i posle porođaja i dojenja, koju će voditi dr opšte medicine Živadinka Pavlović Kaštelan.

 

Za praznični decembar, planiramo edukativno-zabavne radionice vezane za pravljenje kolača i modelovanje prazničnih frizura za mame. Takođe, u planu je i gostovanje u emisiji  „Veče sa Ivanom Ivanovićem”, kao i naš „Slatki tramping” – razmena novogodišnjih kolača.

 

Mame iz Šida i dalje imaju mogućnost besplatnog treniranja u sportskom centru „Partizan” u Šidu, i tu mogućnost neke od nas redovno i koriste.

 

Nadamo se da ćemo našim volonterskim radom doprineti poboljšanju života mama iz Šida, kako kroz edukativne, tako i kroz zabavne sadržaje.

 

Veliku zahvalnost za sve naše aktivnosti zaslužuju i brojni pravni subjekti, koji su prepoznali iskrene i dobre namere ove organizacije, i svojim ustupcima i dobrom voljom postali ravnopravni partneri u našem radu. Nadamo se da će se glavna ideja vodija Centra za mame Šid širiti i dalje i okupljati sve veći broj mama, koje će u ovoj organizaciji pronaći oslonac, podršku i mesto za uživanje.

 

Jelena Kovinčić, koordinatorka Centra za mame u Šidu


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *