Mame koje stvaraju magiju

Pre par meseci započela sam svoj mali posao. Bez očekivanja, bez jasne predstave kuda, kako i koliko, ali sa jasnim zašto. Htela sam da prodišem, uhvatim zalet, udarim u zid, podignem se i opet pokušam jer imam ono najvažnije: ideju, ogromnu želju i hrabrost. I nije loše, mogu vam reći. Još uvek nisam kupila te besno skupe cipele za kojima čeznem, ali se osećam sjajno i odvažno i svakog jutra izljubim svoju porodicu dok zajedno pravimo naš poslovni plan.

Mame koje stvaraju magiju

Elem, ovaj tekst pišem jer želim nešto drugo da Vam kažem. Ove subote sam učestvovala na jednom od onih sajmova u holu tržnog centra. Vrlo često sam znala da zaobiđem takva dešavanja u jurnjavi šoping centrom vikendom, ali od sada, više nikada!

Mame koje stvaraju magiju

Prošle subote održan je Bazar mama preduzetnica u organizaciji sjajnog Centra za mame. Njihov tim će mi oprostiti ako sada ne govorim koliko su super, jer jesu, ali želim nešto drugo da vam kažem, što oni već znaju. To nije bio bazar, to nisu bile tek tako okupljene ženice koje u slobodno vreme tek nešto raduckaju… to su bile SNAGA, NADA i HRABROST! Trenutak da se svemir pokloni! 🙂

Mame koje stvaraju magiju

Okupile su se mame koje su, podižući svoje klince i klinceze, došle na ideje da same prave sapunčiće od najzdravijih biljkica za male guze, pelene od čistog pamuka i bambusa, ukrase za slatke glavice i super pametne stvarčice za mame, posteljine i jastučiće miline, a za one mame koje izrađuju igračke, čuvam poseban zamah. 🙂

Vi mame koje osmisliste carstvo igračaka, čarobnih, pametnih, drugačijih, koje vraćate kult igre, žvrljanja, slaganja i sklapanja, koje šijete i pletete sve one lutke, leptire i balerine… Hvala Vam na magiji!

Mame koje stvaraju magiju

Mame koje stvaraju magiju

Mame koje stvaraju magiju

Mame koje stvaraju magiju

Imala sam priliku da na jednom mestu upoznam najrazličitije dimenzije kutaka igre i sreće. Te veličanstvene mame koje žele, koje su beskrajno vredne i odvažne.

I sigurna sam da se svaka od njih vratila kući umorna te noći, poljubila svoju pametnu glavicu, sklonila neki nered koji je ostao, i smišljala šta će kuvati idućeg dana… sa osmehom, mirna i ponosna jer pokušava, jer želi i hoće.

Poklon keve, zaslužile ste junački!

 

Mina Vesković
mama Žvrlja

Sve mame preduzetnice, učesnice Bazara mama preduzetnica možete videti u Albumu.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *