Mama programira – prijavite se za onlajn školu programiranja

Centar za mame vas poziva da se prijavite i budete polaznica prvog besplatnog programa Mama programira – prve onlajn škole programiranja za mame.

Mama programira - prijavite se za onlajn školu programiranja

Tokom tromesečne onlajn obuke, mame će imati priliku da kroz tutorijale i rad s mentorima nauče da programiraju i vladaju HTML, CSS i Java Script programskim jezicima. Program se sprovodi uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i u saradnji sa Krojačevom školom veb dizajna i veb programiranja.
Program je namenjen mamama koje u neformalnom obrazovanju vide priliku da svoja dosadašnja znanja oblikuju ili razviju i polaznicama koje razmišljaju o promeni poziva i prelasku u IT prasku.

Ovo je prilika

U periodu od marta do maja 2017. godine, bićete u prilici da same organizujete svoje vreme posvećene programu, da odaberete termine rada s mentorima jedan na jedan, da se upoznate s konceptom učenja na daljinu i što je najvažnije, nakon obuke, umećete da programirate!

Mame koje uspešno završe sva tri kursa, imaju mogućnost da besplatno dobiju i kurs za WordPress platformu koja je danas jedna od najčešće korišćenih za izradu prezentacionih sajtova za potrebe lokalnih preduzeća i malih biznisa.

Šta je potrebno da postanem polaznica kursa Mama programira?

Da biste se prijavile za učešće na programu potrebno je da ste mama, da imate i umete da koristite računar i snalazite se na internetu, da imate na raspolaganju nekoliko sati nedeljno i volju da naučite nove stvari. Potrebno je da se obavežete da ćete sva 3 kursa završiti u predviđenim rokovima, odnosno da ćete završavati po kurs svakog meseca.

Iako su kursevi besplatni za primljene mame, pre početka obuka obavezna je uplata zaloga u iznosu 10,000rsd koja će po završetku programa biti vraćena svakoj učesnici koja je završila sve kurseve. U slučaju da polaznica prekrši dogovor o redovnosti i posvećenosti, zalog neće biti vraćen, već se koristiti za podršku radu Centra za mame, udruženja građanki i građana koje se zalaže za prava mama. Sva prava i obaveze organizatora i polaznika se definišu ugovorom.

Kako da se prijavim?

Zbog ograničenog broja mesta za polaznice, bićemo u prilici da primimo dvadeset mama koje će u punom kapacitetu završiti obuku. Da biste se prijavile, potrebno je da popunite ovaj onlajn upitnik najkanije do 05. marta 2017. u podne. Za sva dodatna pitanja i potrebne informacije budite slobodne da nas kontaktirate na mamaprogramira@centarzamame.rs

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *