Ogromno interesovanje za onlajn školu Mama programira

Ogromno interesovanje za onlajn školu programiranja „Mama programira”

Gotovo 800 mama iz cele Srbije prijavil0 se za besplatan program Mama programira – prvu onlajn školu programiranja za mame. Tokom tromesečne onlajn obuke, koja počinje sledeće nedelje, izabrane mame će imati priliku da, kroz tutorijale i rad s mentorima, nauče da programiraju i vladaju HTML, CSS i Java Script programskim jezicima. Program se sprovodi uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i u saradnji sa Krojačevom školom veb dizajna i veb programiranja. Program je namenjen mamama koje u neformalnom obrazovanju vide šansu da svoja dosadašnja znanja oblikuju ili razviju, kao i onima koje razmišljaju o promeni poziva i prelasku u IT prasku.

Tim Centra za mame imao je težak zadatak da od velikog broja prijavljenih izabere 20 mama koje će biti polaznice prvog kruga obuka. Zbog ogromnog interesovanja, planiramo da nastavimo za daljim razvijanjem ovakvih i sličnih programa, te koristimo ovu priliku da pozovemo IT kompanije, kojima je ovakav kadar najpotrebniji, da nam se jave i da zajednički definišemo dalje programe obuka koje bismo mogli dalje da ponudimo mamama.

Ogromno interesovanje za onlajn školu programiranja Mama programira

Povodom velikog interesovanja javnosti, organizovana je konferencija za medije u Klubu poslanika u Beogradu, gde su se medijima i mamama obratile Tatjana Matić, državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija i Jovana Ružičić, direktorka Centra za mame, kao i neke od mama polaznica.

Mamama koje su prošle selekciju još jedanput čestitamo!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *