Uskrs za mamu

Uskrs za mamu

Uskrs je praznik usmeren ka deci, šarenim jajima, kao i svim ostalim poklonima koje kupujemo za – decu. Centar za mame Šid se odvažio da ovoga puta svoju pažnju pokloni osobama koje nisu u fokusu ovog praznika, te da svojom akcijom Uskrs za mamu – obraduje jednu mamu koja to svakako zaslužuje.

Nažalost, mnogo je mama kojima su podrška i pomoć neophodni, pogotovo u vreme praznika, kada se više nego obično trude da obraduju svoju decu. Mnoge od nas ne mogu svojim mališanima ponuditi sve što bi želele, što dodatno budi tugu, nemoć, kao i, na kraju, osećanje beznadežnosti.

„Odlučile smo da pomognemo jednoj mami, da njoj lično ulepšamo ovaj praznik. Potrudile smo se da je podržimo i omogućimo joj da ugodi svojoj deci onako kako ona to želi. Zbog toga smo izabrale jednu samohranu majku troje dece, javno objavile akciju i skupile veliki broj poklona koji su više nego usrećili našu izabranu mamu. Ova mama bila je duboko dirnuta ovim potezom, upravo zato što mame uvek ostaju u senci svoje dece, posebno kada je darivanje u pitanju”, kaže Jelena Kovinčić, koordinatorka Centra za mame u Šidu.

Centar za mame Šid je odlučio da cela akcija uskršnjeg darivanja ostane anonimna. Centar, kako kaže Jelena, želi da istakne humani cilj, dobru volju, zajedništvo, podršku i žensku solidarnost – koje, kao najistaknutije osobine organizacije, nastoji uvek da promoviše.

Kako je Jelena navela na Fejsbuk stranici CZM Šid: „ Mala akcija učinila je veliko zadovoljstvo. Hvala vam svima koje ste se javile i podelile svoju pažnju – našla je pravi put. A našle smo se i mi, sve zajedno – mame koje su podrška. Čuvajmo jedna drugu, jer smo jedna drugoj neprocenjivi poklon.”


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *