ZA MAME – onlajn mesto za podršku mamama

Centar za mame je pokrenuo veb platformu ZA MAME, onlajn mesto gde mame sada mogu da saznaju sve o svojim pravima i kako da ih ostvare. Korisni, informativni i interesantni vebinari ZA MAME jedna su od glavnih aktivnosti na ovoj platformi i njima će moći da prisustvuju mame iz cele Srbije.

ZA MAME

Platforma ZA MAME na adresi www.zamame.rs pruža besplatne informacije mamama o njihovim pravima kroz javno dostupne pravne vodiče. Ovo je takođe mesto gde će različiti stručnjaci održavati i voditi vebinare ZA MAME, a u planu je da se u budućnosti tu nađu i drugi korisni sadržaji, takođe ZA MAME. Platformi besplatno mogu da pristupe mame iz cele Srbije i iz regiona, sve mame koje imaju pristup internetu.

„Ideju za platformu dobili smo od samih mama, koje nam već pet godina pišu i koje mi savetujemo o njihovim pravima kroz naše besplatno pravno savetovalište. One se žale da je teško ostvariti prava za koja one ni ne znaju da mogu da ih ostvare, kao i da ne znaju gde uopšte mogu dobiti takve informacije. Sada je platforma ZA MAME adresa za brzo rešavanje takvih nedoumica. One takođe često pitaju kada ćemo u njihovom gradu da organizujemo besplatne radionice kakve već godinama organizujemo za mame u Beogradu. Sada sve mame koje imaju pristup internetu mogu da prate naše vebinare uz samo jedan klik za prijavljivanje”, kaže Jovana Ružičić, direktorka Centra za mame, udruženja građanki i građana koje se zalaže za prava mama. „ZA MAME je mesto koje okuplja mame onlajn, umrežava ih, omogućava i olakšava komunikaciju i razumevanje, pruža neophodne informacije i dokumenta za ostvarivanje prava čini dostupnim. ZA MAME je baš to, mesto ZA MAME”, dodala je Ružičić.

ZA MAME

 

Centar za mame ohrabruje mame da nastave da pitaju, sugerišu, kao i da dele svoje lične priče. Pitanja i sugestije mama najbolji su načini da se sazna sa kojim se problemima mame suočavaju i koja pitanja treba rešavati, dok njihove lične priče omogućavaju svim mamama da rastu zajedno i podržavaju jedna drugu.

Prvi besplatan vebinar na platformi – „Ja kao žena i majka” biće održan u četvrtak, 1. juna od 21 sat i vodiće ga Ivana Kuzmanović, najčitanija autorka u oblasti popularne psihologije kod nas, savetnica za lični razvoj i mama petogodišnjeg dečaka. Na vebinaru će se razgovarati o tome kako spojiti uloge majke, žene, supruge, profesionalke i biti dobro.

Platforma ZA MAME je nastala kroz projekat „Uspešni fandrejzing” Trag fondacije i njeno pokretanje je podržalo preko 50 ljudi iz celog sveta, kao i USAID i C&A Fondacija.

Posetite ZA MAME danas!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *