Pridružite nam se na predstavljanju izveštaja #MameUSrbiji

Drage mame, sa zadovoljstvom najavljujemo da ćemo uskoro objaviti izveštaj Mame u Srbiji koji predstavlja sažetak istraživanja Kultura rađanja i partnerski život u Srbiji koje je sproveo Institut za sociološka istraživanja Filozofskog fakulteta u Beogradu uz podršku Centra za mame.

Rezultati dobijeni ovim istraživanjem pomoći će nam da razumemo društveni položaj žena u Srbiji danas, u životnom periodu kada se odlučuju za majčinstvo – naročito od momenta planiranja trudnoće i sve do kraja porodiljskog perioda.

Tokom prošle godine, sprovedena je anketa na teritoriji cele Srbije, kojom je bio obuhvaćen uzorak od preko 1500 žena koje su rađale, različitog uzrasta, obrazovanja i teritorijalne raspoređenosti (iz gradova i iz sela) i dobijeni su rezultati koji ukazuju koliko je važno da se celo društvo ozbiljno pozabavi majčinstvom i ženskim pravima u Srbiji.

Pridružite nam se na predstavljanju izveštaja #MameUSrbiji

Povodom objavljivanja rezultata ovog velikog istraživanja na ovako važnu i aktuelnu temu, organizujemo konferenciju za novinare i akciju u susret Osmom martu, Međunarodnom danu žena.

Ukoliko ste mama, zainteresovani ste da prisustvujete predstavljanju rezultata i budete deo akcije koja je planirana za utorak ili sredu (6. ili 7. mart) od 11 časova na Filozofskom fakultetu u Beogradu, kojom ukazujemo na važnost bavljenja ovom i sličnim temama, pišite nam putem imejl adrese info@centarzamame.rs

Ukoliko ste predstanik medija i zainteresovani ste da ispratite predstavljanje rezultata i akciju, javite nam se putem mejla info@centarzamame.rs

#MameUSrbiji dolaze za par dana, na naš sajt. Pratite nas za više informacija.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *