Crna lista poslodavaca za oktobar 2019.

Tri poslodavca i poslodavki našli su se na Crnoj listi firmi koja su u oktobru 2019. prekršila prava trudnica ili porodilja. Poslodavci i poslodavke na listi su

  • SZTR SI Mark iz Bobišta kod Leskovca, poslovno sedište u ulici Zagrebačka 6, Leskovac
  • Opšta bolnica Loznica iz Loznice, poslovno sedište u ulici Bolnička 5
  • Maestro radionica Beograd u Narodnog fronta 3a, poslovno sedište u ulici Omladinskih brigada 1, Beograd

“Crnu listu poslodavaca objavljujemo da bismo javnosti predstavili one koje ne poštuju zakone i prava trudnica i porodilja, kao i da ohrabrimo mame da se bore za svoja prava i prijave kršenja istih Inspekciji rada”, kaže Jovana Ružičić, direktorka Centra za mame. Ona objašnjava: “Osim toga, nadamo se da će ova lista podstaći poslodavce u Srbiji da poštuju zakone, ali i probuditi i naterati ih da vide da mame nisu ‘laka meta’ i da se njihova prava moraju poštovati”.

CRNA LISTA POSLODAVACA

Centar za mame objavljuje Crnu listu u saradnji sa Inspekcijom rada i Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Lista je preuzeta sa sajta Ministarstva.

Centar za mame poziva poslodavce da posluju u skladu sa zakonom, a one koji su se ovoga puta našli na listi da svoje poslovanje usklade sa pozitivnim propisima, kako se ubuduće ne bi našli na listi. Istovremeno, pozivamo mame da prijave sva eventualna kršenja prava na broj 0800 300 307 za prijavu nepravilnosti u oblasti rada, gde prioritet imaju trudnice, porodilje i roditelji.

Sledeća Crna lista biće objavljena u prvoj nedelji decembra.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *