Crna lista poslodavaca za novembar 2019.

Šest poslodavca i poslodavki našli su se na Crnoj listi firmi koje su u novembru prekršile prava trudnica ili porodilja. Poslodavci i poslodavke na listi su:

  • „Alfa“ doo iz Jagodine, poslovno sedište u ulici Ribarski put bb, Jagodina
  • „Vukašinović 15“ doo iz Pocerski Pričinovića, ulica Kralja Petra Prvog 31, poslovno sedište u ulici Vojvode Janka Stojićevića 114, Šabac
  • Marko Vučetić PR, trgovinska radnja MB Pahuljica, poslovno sedište u ulici Kanarevo brdo 4V
  • Ivaj Bajer PR, ugostiteljska radnja Čaplin bar Starčevo, poslovno sedište u ulici Pančevački Put 2, Starčevo
  • BRIDGE SRB doo, poslovno sedište u ulici Beogradska 44, Bela Crkva
  • „WМW“ doo za trgovinu, uvoz- izvoz, proizvodju i usluge, poslovno sedište u ulici Gimnazijska 22, Zrenjanin
  • PD ”Unikomerc – filter” doo iz Prokupja, poslovno sedište u ulici Baštovanska BB, Prokuplje

CRNA LISTA POSLODAVACA

“Crnu listu poslodavaca objavljujemo da bismo javnosti predstavili one koje ne poštuju zakone i prava trudnica i porodilja, kao i da ohrabrimo mame da se bore za svoja prava i prijave kršenja istih Inspekciji rada”, izjavila je Jovana Ružičić, direktorka Centra za mame. Ona je dodala: “Osim toga, nadamo se da će ova lista podstaći poslodavce u Srbiji da poštuju zakone, ali i probuditi i naterati ih da vide da mame nisu ‘laka meta’ i da se njihova prava moraju poštovati”.
Centar za mame objavljuje Crnu listu u saradnji sa Inspekcijom rada i Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Lista je preuzeta sa sajta Ministarstva.
Centar za mame poziva poslodavce da posluju u skladu sa zakonom, a one koji su se ovoga puta našli na listi da svoje poslovanje usklade sa pozitivnim propisima, kako se ubuduće ne bi našli na listi. Istovremeno, pozivamo mame da prijave sva eventualna kršenja prava na broj 0800 300 307 za prijavu nepravilnosti u oblasti rada, gde prioritet imaju trudnice, porodilje i roditelji.
Sledeća Crna lista biće objavljena prve nedelje januara.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *