Obraduj mamu za Osmi mart

Draga mama, Međunarodni dan žena je dan sećanja na naše pretkinje širom sveta koje su se hrabro i neustrašivo borile za naša prava. Hvala im što možemo da glasamo, da upravljamo svojim životima, da posedujemo nepokretnosti i još mnogo toga. Naše pretkinje su bile ujedinjene u jednom cilju – više prava za sve žene. Ono što su one uradile za nas nije poklon, već odgovornost koju i mi imamo prema svojim kćerkama.

Šta možemo mi danas da uradimo da ostavimo bolje sutra našim kćerkama?
Možemo mnogo toga!

Ovog Međunarodnog dana žena pozivamo te da se uključiš u malu akciju sa velikom namerom, malu akciju ženske solidarnosti i međusobne podrške. Akcijom Mama mami pozivamo te da obraduješ neku mamu koju ne poznaješ tako što ćeš uraditi nešto dobro i lepo za nju. Pozivamo te da u nedelji između 2. marta i 9. marta uradiš nešto lepo, a nadamo se da ćemo te time motivisati da radiš takve stvari i posle trajanja naše akcije.

Da se dobro delo dalje čuje, pozivamo te da podeliš šta si uradila na društvenim mrežama koristeći #MamaMami.

Kraj ove akcije će obeležiti Izložba dobrote koja će biti organizovana za vikend 14. i 15. marta u tržnom centru Stadion gde će biti izloženi vizuali dobrih dela koje su mame uradile i slikale tokom akcije.

Mama mami akcija je deo šireg programa Mama mami Centra za mame kojim želimo da inspirišemo empatiju i sestrinstvo među mamama. Prva akcija u sklopu programa Mama mami bilo je slanje Novogodišnjih poklona mamama koje žive u Materinskom domu kada je poslato preko 700 poklona od mama Deda Mrazova.

Margaret Mid je rekla: „Nikada ne sumnjaj da mala grupa promišljenih, posvećenih ljudi može promeniti svet. U istoriji je uvek bilo samo to dovoljno,“ a mi te pozivamo da zajedno ispišemo istoriju međusobne podrške i razumevanja.

Srećan ti Međunarodni dan žena!
Tvoj Centar za mame


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *