Online grupe psihološke podrške za trudnice, samohrane mame i mame žrtve porodičnog nasilja

Drage mame, znamo da vam nije lako, kao što znamo da vam je tokom trajanja vanrednog stanja i globalne pandemije, kroz koju još uvek prolazimo, bilo još teže. Da bismo vas podržale i pomogle vam u ovom, za sve nas teškom vremenu, pozivamo vas da nam se pridružite besplatnoj grupi psihološke podrške koja će se sastajati šest puta po jedan i po sat.

U ovom trenutku formiramo tri različite grupe psihološke podrške — jednu namenjenu trudnicama, jednu namenjenu samohranim mamama i jednu za mame koje su bile žrtve porodičnog nasilja. Sve grupe će se sastajati online, putem besplatne aplikacije Zoom kojoj možete pristupiti preko kompjutera, mobilnog telefona ili tableta. Grupe su otvorene za mame iz cele Srbije.

Online grupe psihološke podrške za trudnice, samohrane mame i mame žrtve porodičnog nasilja

Grupna psihološka podrška predstavlja sigurno mesto rasta, podrške i međusobnog deljenja koja okuplja mame koje su imale ili imaju slično iskustvo. To je mesto bez osuda, gde u bezbednoj atmosferi možete da razmenite iskustva i emocije, kao i da čujete iskustva onih koje su prošle ili prolaze kroz slične izazove. Grupa je ograničena na osam mama koje će se sastajati tokom trajanja celog programa, odnosno tokom šest susreta.

Ovaj projekat Centra za mame sprovodi se u okviru programa Aktivne zajednice: solidarni odgovor na COVID-19 koji sprovodi Trag fondacija. Učešće je besplatno za sve mame, ali vas molimo da se prijavljujete samo ako možete da se obavežete da ćete doći na svih 6 susreta.

Grupa podrške za trudnice

Draga trudnice, znamo da te brine COVID-19, globalna pandemija, gde ćeš se poroditi, da li će biti drugog talasa na jesen, u kakav svet donosiš dete… Tu smo da te podržimo da se što bolje izboriš sa svim emocijama sa kojima se sada suočavaš.

Online grupa podrške namenjena trudnicama je posebno namenjena onima koje se tokom trudnoće suočavaju sa određenim emocionalnim problemima proput anksioznosti, depresije, brige ili drugim psihološkim problemima, kao i trudnicama koje su pod stalnim stresom, trudnicama koje nemaju adekvatnu partnersku ili podršku porodice i trudnicama koje imaju rizičnu trudnoću ili neku vrstu problema u trudnoći. Posebnu prednost dajemo onima koje imaju rizičnu trudnoću, a nemaju adekvatnu podršku porodice ili bliskih ljudi.

Online grupe psihološke podrške za trudnice, samohrane mame i mame žrtve porodičnog nasilja

Grupa podrške pruža pre svega empatiju i razumevanje trenutnog emocionalnog i psihološkog stanja, razmenu iskustava, psihoedukaciju u cilju učenja strategija za prevazilaženje problema, smanjenja stresa i opuštanja.

Ova grupa podrške se sastaje šest puta nedeljom od 12 do 13.30 časova i počinje sa susretima u nedelju, 21. juna. Ista grupa trudnica će se sastajati svaki put, a prijavljivanjem na grupu se prijavljujete za svih šest puta.

Ovu grupu podrške vodi Bojana Rubežanović, diplomirana psihološkinja i REBT (Racionalno emotivno bihejvioralna terapija), psihoterapeutkinja u edukaciji, sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa mamama i porodicama. U okviru Centra za mame vodila je radionice namenjene trunicama. Za rad sa trudnicama ju je motivisala sopstvena rizična trudnoća i sopstveno životno iskutvo, tokom koga je uspešno primenjivala stečena znanja iz psihoterapije.

Prijavi se ovde

Grupa podrške za samohrane mame

Drage hrabre mame, vi koje se samostano starate o svojoj deci, ukoliko ste otvorene za međusobnu razmenu iskustava majčinstva sa drugim samohranim mamama, za lični razvoj i usvajanje novih veština i psiholoških znanja koje će vas podržati i ojačati vaše kapacitete da se nosite sa svojom plemenitom, a bremenitom ulogom, uprkos svim izazovima i kriznim situacijama, pozivamo vas da se prijavite za program grupe podrške samohranim majkama.

Grupa je namenjena mamama koje koje se samostalno staraju o deci posle razvoda ili raskida vanbračne zajednice, udovicama, mamama koje su su rodile decu, a da nisu zasnivale partnersku zajednicu, posebno one čija deca nemaju priznato očinstvo. Grupa podrške će vam pružiti razumevanje, informacije o ostvarivanju prava, međusobnu razmenu iskustava i ideja, empatiju i priliku da tragate za novim pogledima na probleme.

Online grupe psihološke podrške za trudnice, samohrane mame i mame žrtve porodičnog nasilja

Ova grupa će se sastajati subotom od 17 do 18.30 časova i počinje 27. juna. Ista grupa će se sastajati svaki put, a prijavljivanjem se prijavljujete za svih šest puta.

Grupu vodi Svetlana Prodanović, diplomirana psihološkinja i porodična psihoterapeutkinja. Kroz rad u socijalnoj zaštiti, Svetlana ima višedecenijsko iskusto u radu sa samohranim majkama. Želi je da vas podrži, razume, da vas podstakne da promišljate i dolazite do novih uvida, da vas informiše o pravima, ali i da nešto novo nauči od vas.

Prijavite se ovde

Grupa podrške za mame koje su pretrpele porodično nasilje

Drage mame, svesne smo da je ovo vreme krize izazvano pandemijom virusa korona za vas bilo dvostruko stresno, jer vi već bijete veliku bitku. Ako ste zainteresovane da prođete iskustvo grupne podrške ženama žrtvana porodičnog nasilja, ako ste otvorene da se povežete sa drugim majkama koje takođe imaju iskustvo porodičnog nasilja, onda je grupa podrške majkama-žrtvama porodičnog nasilja pravi izbor za vas.

Online grupe psihološke podrške za trudnice, samohrane mame i mame žrtve porodičnog nasilja

Kroz zajednički rad u maloj i bezbednoj grupi, imaćete priliku da razmenjujete iskustva sa drugim mamama, da se sa njima empatično povežete, usvojite korisna psihološka znanja i preporuke, steknete nove uvide i radite na svom ličnom snaženju sa ciljem prevazilaženja pozicije žrtve.

Grupa će se sastajati petkom od 17 do 18.30 časova i počinje 26. juna. Ista grupa će se sastajati svaki put, a prijavljivanjem na grupu se prijavljujete za svih šest puta.

Prijavite se ovde

Grupu vodi Svetlana Prodanović, diplomirana psihološkinja i porodična psihoterapeutkinja. Kroz rad u socijalnoj zaštiti, Svetlana ima višedecenijsko iskusto u radu sa ženama žrtvama nasilja. Želi da vas podrži, razume, da vas podstakne da promišljate i dođete do novih uvida, da vas informiše o pravima, ali i da nešto novo nauči od vas.

Za više informacija o prijavi i grupama pišite nam na info@centarzamame.rs.

Rok za prijavu je 15. jun.

Broj mesta je ograničen, a sve prijavljene mame biće obaveštene o rezultatu konkursa.

Učešće u grupama podrške je besplatno, ali vas molimo da se ne prijavljujete ako ne možete da se obavežete da ćete prisustvovati svim susretima.

Ovaj projekat Centra za mame sprovodi se u okviru programa Aktivne zajednice: solidarni odgovor na COVID-19 koji sprovodi Trag fondacija.

Uvek tu za vas, drage mame,
Vaš Centar za mame


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *