Besplatne onlajn grupe psihološke podrške za mame tokom pandemije

Drage mame, znamo da je teško, kao što znamo da je, od kako je počela globalna pandemija, još teže. Da bismo vas podržale i pomogle vam u ovom, za sve nas komplikovanom vremenu, pozivamo vas da se pridružite besplatnim grupama psihološke podrške.

U ovom trenutku formiramo dve grupe psihološke podrške — jednu namenjenu mamama kojima je potrebna psihološka pomoć tokom pandemije i drugu namenjenu mamama koje su tokom pandemije ostale bez posla.

Obe grupe će se sastajati online, putem besplatne aplikacije Zoom kojoj možete pristupiti putem kompjutera, mobilnog telefona ili tableta.

Grupe su otvorene za mame iz cele Srbije i za učestvovanje je neophodno samo da imate stabilnu internet vezu i želju.

Besplatne onlajn grupe psihološke podrške za mame tokom pandemije

Grupa podrške mama kojima je potrebna psihološka pomoć tokom pandemije

Online grupa podrške namenjena je onim mamama koje se tokom pandemije, ali i inače suočavaju sa određenim emocionalnim problemima proput anksioznosti, depresije, brige ili drugim psihološkim problemima, kao i mamama koje su pod stalnim stresom i nemaju dovoljno razumevanja svoje okoline, mamama koje nemaju adekvatnu partnersku ili podršku porodice, a muče ih razna pitanja koja nemaju s kim da podele.

Grupa podrške će pružiti pre svega empatiju i razumevanje trenutnog emocionalnog i psihološkog stanja, razmenu iskustava, psihoedukaciju sa ciljem učenja strategija za prevazilaženje problema, smanjenja stresa i opuštanja. Takođe, grupa podrške će povezati mame sa različitim ili sličnim problemima i biće sigurno mesto za deljenje i prihvatanje, kao i mesto gde bi mame dobile i najkonkretnije savete.

Grupa se sastaje jednom nedeljno, nedeljom, od 11.00 časova do 12.30 časova i počinje sa susretima u nedelju 27. septembra.

Prijavite se ovde do 23. septembra.

Ovu grupu podrške vodi Bojana Rubežanović, diplomirana psihološkinja i REBT (Racionalno emotivno bihejvioralna terapija) psihoterapeutkinja u edukaciji, sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa mamama i porodicama.

Grupa podrške za mame koje su tokom pandemije ostale bez posla

Istraživanje Centra za mame pokazuje da je tokom trajanja vanrednog stanja više od 4% mama ostalo bez posla. Sada, kada se vanredno stanje završilo, znamo da je taj broj još veći.

Gubitak posla je u bilo kom životnom trenutku traumatično i stresno iskustvo. Potraga za novim poslom je zbog situacije sa COVIDom-19 dodatno izazovna. Znamo da sve ovo stvara osećaje straha, stida i beznadežnosti. Sa željom da podržimo mame koje su tokom pandemije ostale bez posla, pokrećemo online grupu besplatne psihološke podrške za njih.

Mame će imati priliku da otvoreno razmenjuju iskustva i iskažu nezadovoljstvo, strahove i strepnje. Grupa je mesto gde će mame dobiti suštinsko razumevanje ostalih članica i priliku da napravite nove kontakte. Pored toga, dobiće i jasne smernice važne za nastavak karijernog puta.

Grupu vodi Mila Muškinja, psihoterapeutkinja pod supervizijom u oblasti Transakcione analize i licencirani kouč za promenu karijere. Mila je od početka pandemije vodila psihološke grupe podrške za ljude koji su zbog COVIDa-19 ostali bez posla i pružala psihološku podršku zaposlenima u zdravstvu. Vise o Mili saznajte na www.milamuskinja.com

Grupa se sastaje tokom tri nedelje, dva puta nedeljno, ponedeljkom i sredom od 13.00 časova do 14.30 časova i počinje sa susretima u sredu, 30. septembra i traje do 19. oktobra.

Prijavite se ovde do 23. septembra.

Ako su vam potrebne dodatne informacije o prijavi i grupama, pišite nam na info@centarzamame.rs.

Broj mesta je ograničen, a sve prijavljene mame biće obaveštene o rezultatu konkursa.

Učešće u grupama podrške je besplatno, ali vas molimo da se ne prijavljujete ako ne možete da se obavežete da ćete prisustvovati svim susretima.

Ovaj projekat Centra za mame sprovodi se u okviru programa Aktivne zajednice: solidarni odgovor na COVID-19 koji sprovodi Trag fondacija.

Uvek tu za vas, drage mame,
Vaš Centar za mame


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *