Onlajn grupa psihološke podrške za mame

Drage mame,

Kriza izazvana epidemijom Covid-19 i dalje traje. Sasvim je neizvesno kada će se završiti. Naša deca sada imaju godina koliko imaju, osetljiva su i potrebne smo im. Da bismo mogle da ih zaštitimo, utemeljimo, pružimo im ljubav, kao i podršku odrastanju i osamostaljivanju u ovim bremenitim vremenima, potrebno je da mi budemo dobro.

Nekad nam se čini da smo jake i samostalne, a ponekad da nam je potreban oslonac u drugome.

Pozivamo vas da se prijavite za učešće u grupi psihološke podrške za mame. Grupa će se sastajati jednom nedeljno, subotom od 19 časova, a prvi susret je zakazan za subotu, 17. oktobra.

Besplatna onlajn grupa psihološke podrške za mame tokom pandemije

Grupa podrške nudi vam mogućnost da se povežete sa drugim mamama u bezbednim uslovima, uz stručno vođenje toka razgovora na zadate teme u čijem izboru ćete i same učestvovati. Imaćete priliku da dobijete psihološku podršku, psihoedukaciju, pomoć prijatelja, ali i priliku da lično nekome budete podrška.

Grupa će se sastajati onlajn, putem besplatne aplikacije Zoom kojoj možete pristupiti putem kompjutera, mobilnog telefona ili tableta. Grupa je otvorena za mame iz cele Srbije i za učestvovanje je neophodno da imate samo stabilnu internet vezu i želju da učestvujete. Iako je grupa besplatna, najljubaznije vas molimo da se ne prijavljujete ako stvarno ne želite da učestvujete.

Grupu podrške vodi Svetlana Prodanović, majka jedne tinejdžerke, psihološkinja i porodična psihoterapeutkinja sa bogatim iskustvom u radu sa porodicama u krizi, ženama žrtvama porodičnog nasilja, majkama koje se samostalno staraju o deci i drugim ranjivim kategorijama, bez obzira na uzrast i pol. Svetlana je zaposlena u javnom sektoru, ali i u nekoliko nevladinih organizacija. Aktivno se bavi savetodavnim i psihoterapijskim radom, edukativnim aktivnostima i redakturom stučnih prevoda sa ruskog jezika.

Ako su vam potrebne dodatne informacije o prijavi i grupi, pišite nam na info@centarzamame.rs.

Prijavite se ovde do 10.oktobra. Broj mesta je ograničen, a sve prijavljene mame biće obaveštene o rezultatu konkursa.

Učešće u grupama podrške je besplatno, ali vas molimo da se ne prijavljujete ako ne možete da se obavežete da ćete prisustvovati svim susretima i ako niste zaista rešene da učestvujete.

Ovaj projekat Centra za mame sprovodi se u okviru programa Aktivne zajednice: solidarni odgovor na COVID-19 koji sprovodi Trag fondacija.

Uvek tu za vas, drage mame,
Vaš Centar za mame


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *