Besplatno psihološko savetovalište za samohrane mame

Draga mama, znamo da ti nije lako ni inače, ali smo se uverile da ti je tokom vanrednih okolnosti nastalih usled globalne pandemije bilo još teže.

Istraživanje Centra za mame Majčinstvo u doba korone pokazalo je da 63,4% mama koje samostalno obavljaju roditeljsku dužnost tokom trajanja vanrednog stanja nije uspevalo da pronađe nimalo vremena za sebe tokom dana, kao i da je svaka peta samohrana mama dete morala da povede sa sobom u nabavku tokom vanrednog stanja, zato što nije imala gde i sa kim da ga ostavi. Čak 62,5% ispitanih mama koje samostalno obavljaju roditeljsku dužnost, tokom vanrednog stanja nije dobilo ponudu za pomoć od prijatelja, a više od polovine nije imalo koga da pozove da im pomogne u nepredviđenim i hitnim situacijama.

Znamo da je teško.
I zato želimo da te podržimo.

Prijavi se za besplatne sesije psihološke pomoći sa psihoterapeutkinjom. Susreti će biti održani online i 1 na 1, a o terminu ćeš se dogovoriti lično sa psihoterapeutkinjom.

Besplatno psihološko savetovalište za samohrane mame

U prilici smo da ti ponudimo 3 besplatna susreta sa psihoterepautkinjama Svetlanom Prodanović i Bojanom Rubežanović.

Prijavi se ovde.

Svetlana Prodanović je diplomirana psihološkinja i porodična psihoterapeutkinja. Kroz rad u socijalnoj zaštiti, Svetlana ima višedecenijsko iskusto u radu sa ženama i porodicama. Senzibilisana je i za rad sa verujućim klijentima, jer joj je bliska pastirska (pravoslavna) psihologija.

Bojana Rubežanović je diplomirana psihološkinja i REBT (Racionalno emotivno bihejvioralna terapija) psihoterapeutkinja u edukaciji, sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa mamama i porodicama. Svoje bogato iskustvo u radu sa mamama je najviše stekla kroz rad u školi, gde aktivno vodi savetovalište za roditelje. U okviru savetovališta najčešći korisnici su samohrani roditelji kojima je neophodna dodatna podrška i sigurnost i sa kojima se postiže dobra i uspešna saradnja koja traje godinama i koju roditelji ocenjuju kao veoma korisnu.

Ovo psihološko savetovanje je namenjeno samohranim mamama.

Projekat Centra za mame sprovodi se u okviru programa Aktivne zajednice: solidarni odgovor na COVID-19 koji sprovodi Trag fondacija.

Za više informacija o prijavi pišite nam na info@centarzamame.rs

Rok za prijavu je 15. oktobar. Mesta su ograničena, a sve prijavljene mame biće obaveštene o rezultatu konkursa.

Uvek tu za vas, drage mame,
Vaš Centar za mame


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *