Podrži pokretanje SOS linije za psihološku podršku mamama

UPDATE: Drage mame, OGROMNO hvala na svoj podršci!

Završilo se glasanje u sklopu programa Svet kakav želiš i kompanija A1 Srbija ce našoj organizaciji donirati 3 miliona dinara da pokrenemo SOS telefon za psihološku podršku mamama!

Broj počinje sa radom krajem jeseni i biće dostupan svakoj mami iz cele Srbije! Ovo je ubedljivo najveća donacija koju smo za skoro 9 godina postojanja organizacije dobile i pokriće postavku telefona i programa, kao i prvu godinu rada.

Hvala vam na svim glasovima! ❤

***

Drage mame, po prvi put u Srbiji imamo priliku da pokrenemo SOS telefonsku liniju za podršku mamama i njihovom mentalnom zdravlju. Pomozite nam u tome!

Glasaj za ideju Centra za mame ovde.

Sve mi znamo da je majčinstvo najdivnija stvar na svetu, ali često jedna od najtežih. Mame se u Srbiji sreću sa brojnim izazovima, od trenutka kada saznaju i saopšte lepe vesti, do odlaska u porodilište odakle mnoge izlaze sa traumom za ceo život i toga da se od njih od prvog dana očekuje sve – da znaju sve, umeju sve, žele sve, mogu sve….

Prevelika očekivanja i mentalitet koji uči žene da je jedino važno ono što deca žele i što društvo od njih očekuje, predstavlja ozbiljan problem po zdravlje majki. Kada bi mame sebe tretirale kao svoju decu, bilo bi mnogo više srećnih mama.

Podrži pokretanje SOS linije za psihološku podršku mamama

Naše nedavno istraživanje Mama, kako si? pokazalo je da dve trećine majki u Srbiji jednom ili više puta nedeljno ima osećaj da će eksplodirati od količine posla, stresa i obaveza koje su preuzele na sebe, dok samo polovina njih u tim trenucima ima kome da se obrati za emotivnu i logističku podršku. Iako je istraživanje sprovedeno tokom pandemije, dobro znamo da su brojke slične i bez prisustva korona virusa.

SOS telefon psihološke pomoći za mame nije projekat koji smo osmislile zbog pandemije, iako će imati važnu ulogu u podršci mamama dok pandemija traje, a čini se da će trajati još dugo. SOS telefon je osmišljen da bude podrška mamama uvek kada osećaju da im je podrška potrebna i mesto gde ih neko sluša, razume i podržava. Pandemija je samo ogolila probleme današnjih mama; oni su bili tu i pre korona virusa. Mentalno zdravlje majki je nešto što utiče na mnoge segmente društva. Zato će podrška mamama koju ćemo pružiti SOS telefonom ostaviti pozitivan trag na mnoge.

Kompanija A1 Srbija, u partnerstvu sa regionalnom organizacijom Propulsion, pokrenula je program „Svet kakav želiš“ sa željom da doprinese oblastima u društvu koje se trenutno suočavaju s najvećim izazovima, i oni će podržati ove telefonske linije.

Podrži ideju Centra za mame glasom na www.svetkakavzelis.rs da sve mi imamo priliku da, onda kada nam je potrebno, pozovemo broj gde će nas čekati podrška i razumevanje. Glasaj sada. Glasanje traje do 24. maja.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *