Pozovi MamaSOS 060/339-3390 kada ti treba podrška

MamaSOS telefonska linija za podršku mamama počela je da radi 15. decembra, 2021.

Ova linija omogućava mamama iz cele zemlje da budu saslušane, da sa nekim porazgovaraju o tome kako se osećaju i daje im priliku da podele svoje brige, nedoumice i probleme. Volonterke savetnice koje su obučene za razgovor na liniji, pružaju mamama emotivnu podršku, saosećanje i razumevanje, što je po istraživanjima Centra za mame jedna od najvećih potreba mama u Srbiji.

„Ovo je prva linija za podršku mamama koja je ikada pokrenuta u našoj zemlji. Mame su najčešće te koje pružaju podršku drugima, a linija MamaSOS je tu da pruži podršku njima,” izjavila je povodom pokretanja linije direktorka Centra za mame Jovana Ružičić.

Telefonska linija je dostupna mamama iz cele Srbije, za početak, svakim radnim danom od 9 do 15 časova, pozivanjem broja 060/339-3390.

Mama, pozovi MamaSOS 060339-3390 kada ti treba podrška

Linija je namenjena mamama dece svih uzrasta, a detalji razgovora, kao i svi podaci koje mama podeli tokom razgovora, ostaju poverljivi. Usluge MamaSOS telefonske linije za podršku mamama su besplatne.

MamaSOS će biti podrška mamama uvek, a posebno je značajna podrška koju će pružati mamama tokom pandemije.
„Mama, kako si? Istraživanje o uticaju pandemije COVID-19 na mame”, koje je Centar za mame sproveo ove godine, pokazalo je da se preko 70% mama tokom pandemije osećalo ponekad ili često usamljeno, a tek trećina mama ocenilo je svoje psihičko stanje za vreme pandemije kao dobro.

Projekat MamaSOS je prepoznat i podržan u okviru programa društvene odgovornosti „Svet kakav želiš“ koji sprovodi kompanija A1 Srbija, pružajući mentorstvo i finansijsku pomoć inicijativama na području javnog zdravlja, obrazovanja i ekologije. Proizvedeni sadržaj i stavovi izrečeni u okviru projekta su isključiva odgovornost sprovodioca projekta.

Uvek je bolje i uvek si bolje kad ima ko da te sasluša. A kada je mami bolje i dobro, svima nam je.
Mame, niste same!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *