Pozivamo volonterke iz Beograda da nam se pridruže!

Pozivamo zainteresovane žene svih godina da se jave i volontiraju u radu prve telefonske linije za podršku mamama – MamaSOS!

MamaSOS telefonska linija za podršku mamama počela je da radi krajem prošle godine i dostupna je mamama iz cele Srbije svakim radnim od 9 do 15 časova. Pozivanjem linije, mame imaju priliku da razgovaraju sa osobom koja će ih saslušati, razumeti i sa kojom će moći da podele kako se osećaju, kao i svoje brige, nedoumice i probleme.

Volonterke savetnice različitih profila i starosne dobi već devet meseci slušaju mame i pružaju im podršku onda kada im je to najpotrebnije.

Volonterke savetnice koje su obučene za razgovor na liniji, pružaju mamama emotivnu podršku, saosećanje i razumevanje, što je po istraživanjima Centra za mame jedna od najvećih potreba mama u Srbiji.

Ukoliko ste se prepoznale u prethodnim redovima i želite da budete deo tima za podršku mamama, pošaljite svoju prijavu!

Volonterke su potrebne za telefonski razgovor sa mamama iz sedišta MamaSOS telefonske linije koje se nalazi u prostorijama u centru Beograda. Svaka volonterka koja bude izabrana proći će trening gde će steći veštine neophodne za volontiranje na telefonskoj liniji, kao i za pružanje prve pomoći svakoj mami koja se suočava sa izazovom. Nije potrebno da imate prethodna znanja da bi bile uspešne savetnice, ali je bitno da imate razvijenu empatiju.

Izabrane volonterke biće pozvane na celodnevni trening i obuku u trajanju od četiri dana (dva vikenda) koji će biti održan 8. 10., 9.10., 15.10. i 16.10. u Beogradu. Prisustvo na sva četiri dana treninga je obavezno za sve koje prođu selekciju.

MamaSOS linija je otvorena radnim danima od 9 do 15 časova i volonterke se u tim terminima javljaju iz kancelarije u centru Beograda.

Od volonterki se očekuje anganžman od 12 časova mesečno, odnosno od 3 sata nedeljno.

Ukoliko volite da razgovarate, umete da saslušate, imate potrebu i želju da nekome pomognete i spremni ste da doprinesete našoj zajedničkoj borbi za dobrobit svih mama, prijavite se ovde. Konkurs je otvoren do 25. septembra do kraja dana.

MamaSOS je ogroman korak za našu organizaciju. Da bi linija nastavila dalje svoj rast, potrebna nam je vaša pomoć. Ako imate neko pitanje ili nedoumicu pišite nam na jelena@centarzamame.rs

Projekat MamaSOS je podržan u okviru A1 programa društvene odgovornosti Svet kakav želiš, koji pruža mentorstvo i finansijsku podršku institucijama, organizacijama, inicijativama na nacionalnom nivou, idejama i projektima u području javnog zdravlja, obrazovanja i ekologije. Proizvedeni sadržaj i stavovi izrečeni u okviru projekta su isključiva odgovornost sprovodioca projekta.

Uvek je bolje i uvek si bolje kad ima ko da te sasluša. A kada je mami bolje i dobro, svima nam je.

Pridruži nam se!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *