Centar za mame traži volontere i volonterke!

Da li verujete da ni jedna žena ne sme da bude radno diskriminisana zato što je trudnica ili mama? Da li verujete da svaka trudnica i mama mora da zna koja su njena radna prava? Da li volite da pomažete drugima? Da li ste pravnik ili pravnica? Da li komunicirate jezikom koji se lako razume?

Ako su odgovori na navedena pitanja DA, pozivamo vas da se pridružite našem neustrašivom pravnom timu koji je u poslednje 2 godine dao preko 300 besplatnih pravnih saveta o Zakonu o radu mamama koje nam se javljaju. Pozicija je volonterska, na pitanja odgovarate putem mejla, a oko vremenskog anganžmana lako ćemo se dogovoriti.

istock_000004875971xsmall-dybde
Centar za mame zalaže se za to da ni jedna žena u Srbiji ne bude radno diskriminisana zbog toga što je postala ili zato što želi da postane majka.

Verujemo da materinstvo treba da bude slobodan izbor svake žene i da nijedna žena nikada ne treba da bude primorana da bira između opstanka i materinstva.

Verujemo da je društvo jednakih šansi za sve jedino ispravno i da doneseni zakoni moraju da se poštuju.

Verujemo da svi zaposleni doprinose na svoj način i da jedino kompanije sa ljudima koji imaju različita životna iskustva mogu biti uspešne.

Businesswomen Talking To Each Other During Meeting

Na kraju, verujemo da žena ne mora i ne treba da bira između karijere i porodice i da je, uz dobru organizaciju i podršku šire zajednice, moguće uskladiti sve.

Budući da je realnost za majke u Srbiji puna izazova, a njihova radna prava garantovana zakonom ponekad neizvesna, vaša pomoć biće dragocena i neizmerno cenjena.

Javite nam se na centarzamame@gmail.com.


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *