Osvojite poklon paket ličnog razvoja

ALT: "licni razvoj"
Centar za mame i trener ličnog razvoja – life coach Tamara Vujnović daruju mame koje osećaju da im je potrebna pomoć i podrška i koje bi želele da rade na nekim aspektima svog života pet poklon paketa ličnog razvoja. Jedan paket se sastoji od uvodnog intervjua (u trajanju od 60 minuta) i dve sesije (u trajanju od po 90 minuta). Javite se Tamari na mejl adresu vujnovictamara5@gmail.com do 20.12.2015. 

 UPDATE: 4.12. 2015. Svi poklon paketi su podeljeni.

 

Tamara, koja je i sama mama, unapred se raduje kontaktu sa vama. Ona veruje da je snaga u mamama, ali da je ponekad dovoljan samo podstrek da promeni mnogo toga u životu:

 

“Ne postoji način da se izmeri lepota i dubina osećanja majčinstva. Sve što smo mislile da nikada nećemo moći da učinimo, odjednom nam postaje lako, samo ako je ono što činimo za dobrobit našeg čeda. Trčimo svuda, možemo sve, jake smo kao stena. Čitamo priče, pevamo pesmice, vodimo kod lekara, kuvamo, negujemo… Dok su mali, provodimo besane noći kraj njih, pojeći ih, hraneći, ljuljajući. Kada dođu u tinejdžerske godine, opet sedimo budne slušajući ih dok prepričavaju svoje strahove, tuge i radosti.

 

Neke od nas imaju podršku supruga, neke same podižu decu. Uz to smo uglavnom i zaposlene, neke od nas brinu i o starim članovima porodice, imamo ili nemamo kućne ljubimce, biljke i razne druge obaveze.

 

Ovakav život, nameće nam neka pitanja. Na primer :

 

Kako da što uspešnije organizujem svoje vreme?

 

Kako na lep način, bez griže savesti da kažem NE obavezama i ljudima za koje trenutno nemam vremena?

 

Kako da odredim prioritete u skladu sa očekivanjima koje JA SAMA imam od sebe i svoje uloge u porodici i društvu?

 

Kako da ne zapostavim sebe, svoje potrebe, svoje zdravstveno stanje?

 

Kako da se suočim sa promenama u sebi i u porodici koje dolaze sa odrastanjem dece?

 

Kako da uspostavim što bolju komunikaciju sa svojom decom?

 

Šta bi sa mojim snovima? Hoću i ja svoje „parče neba“. Da li to znači da sam sebična ?

 

Treba da promenim poslovno okruženje. Strah me je. Od čega sad da krenem?

 

Kako da se motivišem da istrajem u ostvarenju svog cilja?

 

Imam problem. Koji pristup da primenim, da bih ga konstruktivno rešila?

 

Kao dubinski kouč, često se susrećem sa ovim i mnogim drugim pitanjima kod klijentkinja, koje su majke. Majčinstvo nam, nekako, nameće osećaj još veće odgovornosti u procesu donošenja odluka.

 

Svoju ulogu ne vidim u nuđenju gotovih rešenja, već u razumevanju osobe sa kojom razgovaram. Primenjujući razne tehnike kojima se podstiču misaoni procesi, pomažem im da sebe bolje upoznaju, da otkriju šta je to što ih sabotira, a šta pokreće.

 

Nema osude, zaključivanja, prosuđivanja. Svaka od nas je različita i svaka zna šta je za nju najbolje i najprihvatljivije rešenje, ali ti odgovori i to znanje ostanu nekada zamagljeni u nama. Zatrpamo ih, najčešće, nečijim rečenicama, mislima, citatima, pravilima po kojima pretpostavljamo da bi trebalo da se živi, radi, vaspitava dete…

 

Moj zadatak, kao kouča, je da razgrnem te velove sačinjene od mišljenja, pretpostavki, nesigurnosti, nekada i griže savesti. Da pomognem osobi da osnaži svoje kapacitete, konstruktivno razreši probleme i dileme ili jasno postavi ciljeve, da osvesti sebe i svoje istinske potrebe i pronađe pravi način da ih ostvari, bez ugrožavanja sebe i drugih.


Zadovoljna mama odgaja zadovoljnu decu,
a da bismo zaista bile zadovoljne, potrebno je da se suočimo sa svime što nam život nosi i razrešimo to na najbolji mogući način.”


Tamaru, koja je i volonterka Centra za mame, bolje upoznajte ovde, a njene tekstove možete naći na njenom blogu.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *