2016 – godina rasta i razvoja Centra za mame

Drage mame,

Godina 2016. bila je godina rasta i razvoja naše organizacije. Pored besplatnog pravnog savetovališta koje radi već više od 4 godine i pored besplatnih mesečnih radionica za mame u Beogradu, organizovali smo još dva Bazara mama preduzetnica i pokrenuli mnogo toga novog!

U aprilu, pred izbore, pisale smo svim strankama da ih pitamo šta će uraditi ako dođu na vlast da se promeni tretman žena u porodilištima. U junu smo pokrenule Klub mama, zajednicu mama koje veruju u bolje sutra i doprinose tome da se to bolje sutra i dogodi. U julu smo pokrenule i besplatno psihološko savetovaliste „Mame u poverenju” u kojem naš tim psihološkinja odgovara na vaša pitanja, kao i serijal tekstova „Biti mama negde drugde”, u kojem su mame poreklom iz Srbije delile svoje iskustva kako je to biti mama na nekim drugim mestima, van Srbije. U septembru smo sa partnerima pokrenule akciju „Zaštitimo dojenje” sa ciljem da skrenemo pažnju na kršenje zabrane reklamiranja formule u porodilištima širom Srbije. U oktobru smo pokrenule kampanju preko crowd funding platforme Generosity.com gde smo prikupile $3500 kojima pokrećemo veliku informativnu veb platformu ZA MAME. U decembru smo pokrenule Maminu prodavnicu, prvu online prodavnicu za proizvode koje prave mame preduzetnice. U prodavnici možete kupiti i naše proizvode, što je još jedna novost, čijom kupovinom podržavate rad naše organizacije.

Ove godine je punom snagom stao na noge ogranak Centra za mame u Šidu. Od sledeće godine se vidimo i u Nišu i u makar još jednom gradu.

Sledeće godine, pored nastavka aktivnosti koje već imamo, pokrećemo i Klub mama preduzetnica, kao i online školu programiranja za mame, i još mnogo toga. Pratite nas i pridružite nam se. Podržite nas tako što ćete se učlaniti u Klub mama ili jednokratnom donacijom. Postanite deo snage Centra za mame i aktivne učesnice u pozitivnim promenama koje donosimo. Zajedno smo jače!

Pratite nas i pridružite nam se. Podržite nas tako što ćete se učlaniti u Klub mama ili jednokratnom donacijom.

Mi vam želimo srećnu, uspešnu i naprednu 2017. godinu! Želimo vam da ostvarite ono što želite, da govorite ono što mislite i da uzmete ono što želite da imate. Želimo vam mudrost, radost, zdravlje i sigurnost. Želimo vam hrabrost i smelost, smernost i dobrotu. Budite najbolja verzija sebe u sledećoj godini. Budite uvek ono što jeste.
Hvala vam što ste sa nama,

Vaš Centar za mame


Posted

in

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *